درمان های روانشناختی ـ روان درمانی یک ارتباط بین پزشک درمانگر و فرد مبتلا به مشکلات سلامت و نیازمند کمک است. هدف از این ارتباط تغییر یا بهبود رفتارها و یا تقویت شخصیت مثبت در فرد است. رویکرد روان درمانگران عمدتاً مبتنی بر مداخلات رفتاری و رفتاری شناختی است. CBT (Cognitive Behavioral Therapy) شامل مجموعه ای از تکنیک هایی است که اجزای رفتار درمانی و شناخت درمانی را به صورت توأم در بر می گیرند. این روش فرآیندهای خلقی و شناختی را که اختلال آنها باعث ایجاد علایم می شود، در نظر می گیرد و هدف آن شناخت و تحلیل افکار و عقاید غیر عملکردی، ارتباط آن ها با علایم بیمار و نیز شکل دهی الگوهای رفتاری مفید و سازگارانه تر است.
مایوفانکشنال تراپی یک روش فیزیکی در درمان آپنه انسدادی حین خواب کودکان و بزرگسالان است که موجب بهبود عملکرد عضلات بخش فوقانی راه هوایی می شود. مایوفانکشنال تراپی می تواند به عنوان یک روش مکمل در کنار سایر روش های درمانی آپنه انسدادی حین خواب مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر خسرو صادق نیت متخصص طب کار و فلوشیپ اختلالات خواب، حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم کمبود خواب در طول شبانهروز را برای بدن قابلتحمل و بیش از این میزان را موجب اختلال در عملکرد افراد دانست. به منظور تغییر ساعت اداری ادارات و تأثیر آن بر عملکرد سازمانی افراد با دکتر صادق نیت رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی و فلوشیپ اختلالات خواب به گفتگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
دکتر صادق نیت، نیاز بدن یک فرد به خواب را با توجه به سن و میزان فعالیت طی روز بین 7 تا 9 ساعت در طول شبانهروز بیان کرد و سپس به طبقهبندی افراد براساس ساعت خواب آنان پرداخت و گفت: افراد براساس ساعت خوابشان به سه دسته تقسیم میشوند. یک گروه تمایل دارند شبها زودتر بخوابند و صبحها زود بیدار شوند که در اصطلاح به آنان چکاوک صبح میگویند. دسته دوم افرادی هستند که شبها سرحالتر و با تمرکز بیشتر هستند و تمایل دارند دیرتر بخوابند و صبحها هم دیرتر بیدار شوند که اصطلاحاً به آنان جغدان شب میگویند و گروه سوم نیز در میانه این طیف قرار دارند.